اقتصاد در حال رشد چین تحت تاثیر سایه سیاه کرونا

به گزارش وبلاگ کاتالوگ، ادامه اختلافات تجاری چین و آمریکا با بروز و شیوع کرونا ابعاد تازه ای یافت. آمریکا که همیشه در پی فرصتی برای حمله به چین بود تا از این راه مانع رشد روزافزون این کشور عظیم شرق آسیا گردد، اکنون با در دست داشتن بهانه ایجاد و گسترش کرونا همه نگاه ها را به این سرزمین معطوف نموده است.

اقتصاد در حال رشد چین تحت تاثیر سایه سیاه کرونا

رییس جمهور آمریکا که از ابتدای شروع به کار خود وعده داده بود اقتصاد آمریکا را بهبود می بخشد، با وضع تعرفه بالا بر محصولات چینی در این راه قدم برداشت و موجبات نگرانی اقتصادهای بزرگ جهان را فراهم آورد.

از روز 10 ماه مه سال 2019 (20 اردیبهشت 1398) آمریکا تعرفه گمرکی واردات حدود 200میلیارد دلار از کالاهای چینی را از 10 درصد به 25 درصد افزایش داد. چین هم در مقابل این اقدام، تعرفه حدود 60 میلیارد دلار کالاهای آمریکایی را به 25 درصد رساند.

در ادامه این مشاجرات، دولت ترامپ همزمان با آنالیز تعرفه های جدید برای تنبیه پکن بابت عملکردش در شیوع ویروس کرونا، مشغول آنالیز طرحی برای جابجایی زنجیره تامین صنعتی جهان از چین است.

دولت ترامپ که در آستانه انتخابات ریاست جمهوری سوم نوامبر قرار گرفته است، با تکیه بر وعده ای که در شروع دوره ریاست جمهوری برای انتقال واحدهای فراوریی از کشورهای دیگر به خاک آمریکا داده بود، حملات اخیر علیه چین را افزایش داده است.

به گزارش رویترز، چند مقام سابق و فعلی دولت آمریکا اذعان نموده اند که نابودی مالی و مرگ و میر گسترده در آمریکا بر اثر ویروس کرونا باعث شده است دولت، انتقال فراوری محصولات شرکت های آمریکایی به کشور و قطع وابستگی زنجیره تامین به چین و انتقال آن ها به کشورهایی که دوست تر به شمار می فرایند را به شکل جدی تری آنالیز کند.

کیت کراچ یکی از مقامات وزارت خارجه آمریکا به رویترز گفت: ما طی چند سال گذشته در کوشش برای کاهش وابستگی زنجیره تامین به چین بوده ایم و اکنون به این ابتکار شتاب می دهیم.

به گفته مقامات آمریکایی، وزارت بازرگانی، وزارت خارجه و سایر آژانس های دولتی آمریکا در حال آنالیز راه هایی برای واداشتن شرکت ها به قطع تامین مواد و جابجایی فراوری از چین هستند. تشویق های مالیاتی و یارانه ها از جمله تدابیری هستند که برای تحرک بخشیدن به این تغییرات مورد آنالیز قرار گرفته اند.

ترامپ مکررا تاکید نموده است که علاوه بر عوارض 25 درصدی فعلی، می تواند روی 370 میلیارد دلار کالای چین تعرفه جدیدی وضع کند.

شرکت های آمریکایی که این تعرفه ها را پرداخت می نمایند، با توجه به افت شدید فروش در دوران قرنطینه برای پیشگیری و عدم گسترش ویروس کرونا در حال حاضر نسبت به تعرفه های فعلی شکایت دارند.

راه های دیگر تنبیه چین توسط آمریکا می تواند شامل تحریم ها علیه مقامات یا شرکت های چینی و روابط نزدیک تر با تایوان باشد. اما بحث انتقال زنجیره تامین برای دولت ترامپ، واقعی، محکم و به شکل غیرمعمولی چند جانبه است.

خروج فراورینمایندگان ژاپنی از چین

در ادامه مناقشات تجاری اجرا شده در سایه کرونا، فراوری نمایندگان ژاپنی نیز تصمیم گرفتند از چین خارج شوند.

روزنامه ژاپنی در این زمینه نوشت که این کشور پس از شیوع ویروس کرونا تصمیم گرفته است تا کارخانه ها و فراوری نمایندگان خود را از چین خارج کند.

ژاپن تایمز روز سه شنبه گزارش داد که توکیو میخواهد با ارایه یک برنامه یارانه برای فراوری نمایندگان این کشور، آن ها را ترغیب کند تا به علت آنچه که شیوع کرونا خوانده است، کارخانه هایشان را به کشورهای جنوب شرق آسیا منتقل نمایند.

این گزارش حاکیست که کرونا باعث شده تا زنجیره های فراوری که عمدتا به چین وابستگی زیادی داشتند دچار گسست شوند و دیگر نباید اجازه داد چنین اتفاقی رخ دهد.

بر اساس این برنامه، دولت یک بسته محرک مالی نیز برای کاهش هزینه های انتقال این کارخانه ها از چین به کشورهای آ سه آن در نظر گرفته که ارزش آن معادل 220 میلیون دلار است و تصمیم گرفته شده به این فراوری نمایندگان یاری می نماید تا بهتر بتوانند برای یافتن مکان مناسب در کشورهای جنوب شرق آسیا برای تاسیس کارخانه به وسیله همین بسته مالی تحقیق و پژوهش نمایند.

وقتی که ویروس کرونا از شهر ووهان در مرکز چین به دیگر نقاط این کشور و جهان سرایت کرد، بسیاری از کارخانه ها در چین فعالیت هایشان را متوقف کردند. همین باعث شد تا کارخانه های فراوری نماینده و سازنده در کشورهای دیگر جهان از جمله ژاپن که به قطعات فراوریی چین وابسته بودند، بدون قطعه مانده و کارخانه ها را تعطیل نمایند و نهایتا زنجیره فراوری از هم گسسته گردد.

وزارت صنایع و تجارت و مالی ژاپن در بیانیه ای آورده است، حتی قبل از شیوع ویروس کرونا نیز لازم بود فراورینمایندگان این کشور به دنبال کشورهای دیگری برای فعالیت های فراوریی خود باشند.

ژاپن بر این باور است که وابستگی شدید به چین کار درستی نیست، زیرا احساسات و حرکت های ضدژاپنی در چین رواج دارد. چین درگیر جنگ تجاری با آمریکا شده و هزینه های فراوری در این کشور رو به افزایش است.

ژاپن پیشتر نیز اعلام نموده بود یک بسته محرک مالی دیگر به ارزش 220 میلیارد دلار برای شرکت ها و فراوری نمایندگانش در نظر گرفته است تا مکان های دیگری از جمله خود ژاپن را برای فعالیت های مالی انتخاب نمایند.

داده های تجاری وزارت دارایی ژاپن نشان می دهد که 37 درصد از کل واردات ژاپن از چین در سال 2019 میلادی قطعات خودرو بوده است.

اهداء زمین به شرکت های هندی که چین را ترک می نمایند

در ادامه خروج شرکت های بزرگ و کوچک از چین در سایه کرونا و تاثیرات و مالی آن، مقامات هندی نیز اعلام کردند که دهلی نو یک زمین به اندازه دو برابر لوکزامبورگ برای جذب شرکت هایی که چین را ترک می نمایند، در نظر گرفته است.

یک مقام هندی که خواست نامش فاش نگردد، گفت: مساحت در نظرگرفته شده برای شرکت های خارجی به اندازه 461 هزار و 581 هکتار است. هم اکنون 115 هزار و 131 هکتار زمین برای کاربرد صنعتی در ایالت هایی مانند گجرات، ماهاراشترا، تامیل نادو و اندراپرادش وجود دارد.

با توجه به داده های بانک جهانی مساحت کل شهر لوکزامبورگ حدود 243 هزار هکتار است. بدست آوردن زمین یکی از بزرگترین مسائل شرکت های خارجی برای سرمایه گذاری در هند بوده است.

به گفته مقامات هندی شرکت های خارجی به دنبال خروج از چین پس از خاتمه بحران کرونا هستند. این اقدام با هدف کاهش وابستگی به چین و همچنین عدم اختلال در زنجیره تامین کالا در جهان انجام می گردد.

در حال حاضر شرکت های خارجی باید با صاحبان زمین به صورت مشخصی در هند وارد مذاکره شوند که این امر یک فرایند طولانی قانونی بدنبال دارد.

طی دو سال گذشته، چندین شرکت به دلیل جنگ تجاری آمریکا و چین، کارخانه های خود را جابجا نموده اند. تقریبا 5 درصد از آن ها به هند آمده اند. تقریبا نیمی از آن ها ویتنام را انتخاب کردند و یک سوم دیگر به تایوان و تایلند رفتند.

چین در چهاردهه گذشته تمرکز خود را صرف ساختن زیرساخت های بزرگ صنعتی نموده است. این کشور دارای بزرگترین شبکه بزرگراه ها در جهان، بزرگترین شبکه راه آهن پر سرعت جهان، هفت بندر از 10 بندر باربری برتر جهان، سه فرودگاه ترابری از 20 فرودگاه ترابری در جهان، یک سیستم ارتباطی پیشرفته و فراوری بیش از یک چهارم برق کل جهان است.،ایرنا

فریبا مدنی

منبع: ایران آنلاین

به "اقتصاد در حال رشد چین تحت تاثیر سایه سیاه کرونا" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "اقتصاد در حال رشد چین تحت تاثیر سایه سیاه کرونا"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید