طرز تهیه لگیمات عربی اصیل با دستور سنتی
به گزارش وبلاگ کاتالوگ، لگیمات که گاهی آن را لقیمات هم می گویند از کشورهای عربی راه خود را به دیگر کشورهای اسلامی باز نموده است. دستور تهیه این شیرینی خوشمزه بسیار شبیه به طرز تهیه بامیه است با این حال در دستور و ظاهر کمی تفاوت وجود دارد. ردپای این شیرینی خوشمزه را می توان در سفره های افطار شهرهای جنوبی ایرانی، مصر، هندوستان و ترکیه هم دید. اگر شما هم می خواهید این شیرینی عربی خوشمزه را برای وعده افطار خود درست کنید پس طرز تهیه لگیمات عربی را با دستور سنتی اش این جا بخوانید.
مواد لازم برای تهیه شربت لگیمات
- آب یک لیوان
- شکر یک دوم فنجان
- لیمو برش خورده دو برش
- آب لیمو به مقدار لازم
مواد لازم برای تهیه لگیمات عربی
- آب گرم یک و یک چهارم فنجان
- مخمر یک قاشق غذاخوری
- شکر یک قاشق غذاخوری
- آرد همه منظوره یک و نیم فنجان
- نمک یک پیمانه
- نشاسته ذرت یک قاشق غذاخوری
- روغن نباتی دو فنجان
طرز تهیه لگیمات عربی
1. شربت لگیمات را آماده کنید
در اولین مرحله از طرز تهیه لگیمات عربی به سراغ آماده کردن شربت آن بروید. قابلمه ای مناسب انتخاب کنید تا در آن آب، شکر، آب لیمو و برش های لیمو را بیاندازید. بدون آن که آن ها را با یکدیگر مخلوط کنید قابلمه را روی حرارت میانه گاز قرار دهید. با به جوش آمدن مواد، حرارت را کم نموده و مجدد 10 دقیقه دیگر زمان دهید تا دوباره با یکدیگر بجوشند. قابلمه را از روی حرارت برداشته و کنار بگذارید تا خنک گردد. حال شما باید شربت غلیظی داشته باشید. مراحل درست کردن شربت لگیمات تا حدودی مشابه درست کردن شربت بار برای بامیه بازاری است.
2. خمیر را آماده کنید
در دومین مرحله از طرز تهیه لگیمات عربی باید پودر خمیر مایه را به همراه آب گرم در یک کاسه بزرگ مخلوط کنید. در این مرحله دقت داشته باشید از آب جوش استفاده نکنید. یک تا دو دقیقه صبر کنید. با گذشت 2 دقیقه شکر، آرد، نشاسته ذرت و نمک را به مواد داخل کاسه اضافه نموده و هم بزنید. در این مرحله باید خمیر پشمالو مانندی داشته باشید. در ادامه به سراغ یک چهارم فنجان آب بروید و هربار یک تا دو قاشق به خمیر اضافه نموده و هم بزنید. خمیر لگیمات عربی باید شل باشد.
3. خمیر را ورز دهید
در سومین مرحله از طرز تهیه لگیمات عربی باید خمیر را به شکل متفاوتی ورز دهید. شما باید خمیر را با قاشق چوبی برداشته و مجدد داخل کاسه برگردانید. این کار را باید شش تا هفت بار تکرار کنید. این کار به ور آمدن خمیر شیرینی یاری خواهد نمود فقط دقت داشته باشید که خمیرتان شل و نرم باشد. روی ظرف را با یک پارچه یا حوله تمیز برای یک ساعت بپوشانید تا کامل ور بیاید. بعد از یک ساعت خمیر نرم و کش دار را داخل یک کیسه فریزر بزرگ بریزد. در نهایت با یاری دست هایتان خمیر را به یک سمت کیسه فریزر ببرید تا کیسه فریزرتان به شکل یک لوله دربیاید. در کنار لگیمات می توانید زولبیا با خمیرمایه فوری هم درست کنید.
4. لگیمات را سرخ کنید
در چهارمین مرحله از طرز تهیه لگیمات عربی ، یک تابه بزرگ انتخاب نموده و روغن را داخل آن بریزید. دقت داشته باشید که گودی تابه تان به گونه ای باشد که توپک های خمیری در آن جا گردد. حال گوشه ای از پلاستیک را کمی ببرید. قیچی را داخل روغن بزنید و مقداری از خمیر را داخل تابه فشار دهید و با یاری قیچی آن را جدا کنید تا داخل تابه بیفتد. این کار را تا جایی ادامه دهید که سطح تابه تان پر گردد. توپک ها را با یاری یک کف گیر بزرگ زیرو رو کنید تا به رنگ قهوه ای طلایی دربیایند. توپک های سرخ شده را داخل یک آبکش بریزید تا روغن اضافه شان گرفته گردد. اگر لگیمات های گردی می خواهید باید این کار را سریع انجام دهید در غیر این صورت اشکال نامنظمی خواهید داشت که شباهتی به لگیمات عربی ندارد. طرز تهیه پکوره سیب زمینی را هم حتما امتحان کنید.
5. لگیمات ها را داخل شربت بیاندازید
در پنجمین مرحله از طرز تهیه لگیمات عربی باید توپک های سرخ شده را که کمی خنک شده اند مجدد داخل روغن داغ ریخته و سرخ شان کنید. دوباره سرخ کردن شان تردی آن ها را بیشتر خواهد نمود. در سرخ کردن مجدد لگیمات ها، رنگ شان باید قهوه ای تیره گردد. آن ها را داخل شربت بریزید سپس برداشته و بالافاصله سروشان کنید. برای وعده افطارتان پیراشکی عربی هم نی توانید در کنار لگیمات درست کنید.
نکات تکمیلی پخت لگیمات عربی
لگیمات مانند باقلوا شعریه عربی در کشورهای عربی بسیار هوادار دارد که به راحتی می توان آن را در منزل درست کرد. برای درست کردن لگیمات عربی در منزل با دستور سنتی حتما نکات زیر را مدنظر قرار دهید.
روش های دیگر سرخ کردن لگیمات
در طرز تهیه لگیمات عربی مواد را می توانید در قیف شیرینی پزی ریخته سپس توپک ها را داخل تابه بیاندازید. در روشی دیگر اسکوپ بستنی هم برای خمیر و توپک های گِردش می توانید به کار ببرید. برای سرخ کردن لگیمات هم علاوه بر روغن نباتی از روغن سرخ کردنی یا روغن گیاهی هم می توانید بهره ببرید. علاقه مندان به دسرها و غذای عربی برای وعده افطاری می توانید حمص عربی اصل را برای خود و عزیزان تان درست کنید.
ترد شدن لگیمات عربی
تردی لگیمات عربی یکی از نکاتی است که باید به آن توجه داشت پس برای این کار علاوه بر دوبار سرخ کردن توپک ها، می توانید از دو یا سه قاشق شیرخشک هم بهره ببرید. اگر لگیمات های نرمی می خواهید باید به مقدار نصف لیوان فرانسوی به مایع شیرینی، ماست چکیده اضافه کنید تا حسابی نرم گردد. از دیگر دسرهای خوشمزه می توان به طرز تهیه دسر عربی اشاره نمود که نباید از آن غافل شد.
شربت لگیمات عربی
در طرز تهیه لگیمات چه به سبک عربی و چه به سبک جنوبی برای تهیه شربت آن علاوه بر شربت بار گفته شده در بالا، از شیره خرما، نوتلا یا عسل هم می توانید بهره ببرید. تنها کافی است بعد از سرخ شدن شان شیره یا عسل را روی آن ها بریزید. از سویی دیگر برای تنوع در سرو لگیمات عربی می توانید آن ها را بعد از انداختن در شربت، در پودر قند، دارچین و کنجد بغلتانید. در نهایت روی آن ها پودر پسته و پودر نارگیل بریزید. در ماه رمضان از طرز تهیه شربت برای ماه رمضان غافل نشوید.
دلیل وا رفتن خمیر لگیمات
خمیر لگیمات باید از غلظت مناسبی برخوردار باشد پس آن را زیاد رقیق یا سفت نکنید. اگر خمیر لگیمات رقیق یا روغن داغ نشده باشد آن ها هنگام سرخ شدن در روغن وا رفته و شکل خود را از دست می دهند. از سویی دیگر با سفت شدن خمیر، کمی آب ولرم به آن اضافه کنید. برای پذیرایی در وعده افطار می توانید مشکوفی با نشاسته ذرت هم درست نموده تا سفره رنگینی داشته باشید.
پف لگیمات عربی
لگیمات عربی را به پف و شکل توپکی آن می شناسند پس در طرز تهیه ش باید به این نکته توجه داشت. اول از همه آن که خمیر را باید به شکل توپی بریزید پس از اسکوپ بستنی برای برداشتن مایه بهره ببرید. اگر در زمان سرخ شدن متوجه پف نکردن توپک ها و سوراخ شدن سطح آن ها شدید باید دلیل را در کمی آرد جست و جو کرد. در این شرایط یک قاشق سرخالی آرد اضافه نموده و مجدد آغاز به سرخ کردن لگیمات ها کنید. برای پف بهتر این شیرینی حتما روغن باید فراوان و داغ باشد، از سویی دیگر لگیمات ها را با حرارت میانه سرخ کنید. پیشنهاد ما به شما درست کردن توپک عسلی برای میان وعده یا پذیرایی در وعده افطاری است.
نگه داری لگیمات
لگیمات عربی برخلاف بامیه یا زولبیا قابلیت نگه داری ندارد پس آن ها را بعد از سرخ کردن باید نوش جان کرد چراکه بیات می شوند.
منشاء لگیمات
لگیمات عربی در بیشتر کشورهای عربی تهیه و سرو می گردد البته ناگفته نماند که شهرهای جنوبی ایران هم این شیرینی را به روش ها خود درست می نمایند. اگر در پی منشاء این شیرینی می شد باید در کشور یونان جست وجو کنید. یونانی ها خود شیرینی های توپکی به نام لوکومادس دارند که شباهت و دستور تهیه مشابهی با لگیمات دارد.
منبع: کتاب کاله