مضررات خوردن تخمه چیست؟
به گزارش وبلاگ کاتالوگ، بعضی از خانم ها و آقایان بر حسب عادت و به طور ناخودآگاه سنجاق سر؛ سوزن خیاطی و بعضی از دانش آموزان مداد و اتوماتیک، نجار ها میخ و موسیقی دانان ابزار موسیقی را با دندان های خود نگه می دارند یا بعضی افراد عادت به کشیدن پیپ و سیگار دارند.
این نوع عادت ها بدون این که فرد متوجه باشد می تواند سبب ساییدگی، تخریب، بدشکلی لبه دندان ها و ایجاد فاصله بین دندان ها گردد. تاثیرمشابه را می توانیم در کسانی که عادت به شکستن تخمه دارند هم مشاهده کنیم. در ادامه به مضرات تخمه شکستن بر دندان ها اشاره می کنیم:
مضرات تخمه شکستن برای دندان ها
عادت غلط تخمه شکستن
تخمه شکستن به ویژه انواع سفت و پرنمک آن مانند تخمه هندوانه به مرور، باعث ایجاد فرورفتگی در دندان می گردد، ولی مثل پیپ، اتوماتیک و آلات موسیقی سبب باز شدن دندان ها از هم نمی گردد.
مشکل لثه هم مزید برعلت
مواد مصرفی مثل تخمه و بلال که پوست آن بین دندان ها و گاهی در لثه فرو می رود، می تواند اتصال بین لثه و دندان را از بین ببرد و سبب بروز التهاب در لثه ها گردد. البته این اتفاق زیاد نمی افتد. این موضوع به سفتی و اندازه فشار روی دندان ها و دفعات استفاده از تخمه بستگی دارد.
3عامل مهم خرابی دندان ها
سه عامل تعداد، دفعات و تداوم آن بیشترین اثر مخرب را دارد. به عنوان مثال تخمه نرم مثل تخمه کدو اگر به طور مرتب و طولانی مدت استفاده گردد، می تواند صدمه بیشتری نسبت به تخمه های سفتی که به صورت تفننی مصرف می گردد، به دندان وارد کند و بر زیبایی دندان، به ویژه دندان های جلوی دهان، تاثیر بگذارد. با رعایت بهداشت دهان و مدیریت مصرف مواد غذایی تا حدودی می توان از شدت عوارض کاست.
تاثیر تخمه شکستن بر ایمپلنت و لمینت
همه موارد ذکر شده اثر تقریبا مشابهی بر ایمپلنت و دیگر روش های بازسازی مثلا لمینت دارند. البته ایجاد فاصله بین ایمپلنت ها با احتمال کمتری رخ می دهد، ولی سایش و تغییر رنگ و ایجاد تخلخل موضوعی قابل انتظار است.
اثر تخریبی تخمه شکستن اغلب بر دندان های دارای ترمیم زیبایی بیشتر است. به طور کلی، هر چیزی که به صورت طولانی مدت و عادت با دندان ها تماس داشته باشد، باتوجه به اندازه آن و اندازه استفاده، یک فرورفتگی و بدشکلی در لبه دندان ها به وجود می آورد ولایه های کامپوزیت بر اثر تماس مداوم و فشاری که به دندان ها وارد می گردد، از بین می رود.
بیشترین اثر تخمه شکستن را می توانیم روی دندان های جلوی دهان ببینیم که به صورت اهرم قرار می گیرد و برای شکستن مواد غذایی استفاده می گردد. در درازمدت، عادت به شکستن تخمه ها سبب ایجاد بد رنگی وفرورفتگی در لبه دندان ها می گردد که نمای نامطلوبی ایجاد می نمایدو اگر به مدت طولانی ماندگار باشد سبب کاهش طول تاج دندان و مشکل ساز می گردد.
اعتیاد به تخمه شکستن
مغز دارای یک مرکز پاداش است، که آغاز به ترشح دوپامین و مواد شیمیایی می نماید و زمانی که می خوریم احساس خوبی به ما دست می دهدو با لذت از غذا خوردن احساس سیری هم می کنیم و دریافت مواد مغذی تعدیل می گردد. با خوردن تنقلات اندازه عظیمی از مواد شیمیایی آزاد می گردد و به ما احساس خوب می دهد که در مقایسه با غذا های تولید نشده به پاداش بسیار قوی تر در مغز منجرمی گردد وپس از آن در پی پاداش های بیشتر مغز، میل به تنقلات بیش از حد می گردد این احتمالاً می تواند به دور باطل، به نام رفتارغذا خوردن اعتیاد آور یا اعتیاد به مواد غذایی منجر گردد.
منبع: برنا
منبع: فرارو