نجات جان 944 مسافر در مازندران دستاوردی درخشان در حوزه کاهش غریق است

به گزارش وبلاگ کاتالوگ، ایرنا/ براساس آخرین خبرهای بدست آمده، نجات جان 944 مسافر در مازندران دستاوردی درخشان در حوزه کاهش غریق است.

نجات جان 944 مسافر در مازندران دستاوردی درخشان در حوزه کاهش غریق است

پیش از این و در سالهای قبل اخبار حوادث مازندران در تابستان همیشه حول محور غرق شدن و فوت افراد در دریا بود و به اذعان کارشناسان، مسئولان امر و حتی مردم ساکن در این استان روزهای فوتی براثر این حادثه کم نبود و هر روز خبری مبنی بر فوت فرد یا افراد براثر غرق شدن در دریا مخابره میشد.

موضوعی که کابوس مسافران در مازندران به شمار می رفت و بسیاری در این سالها گرفتار جریان شکافنده دریای خزر شدند و جان خود را از دست دادند.

سابقه ایجاد ساحل امن برای شنای مسافران در مازندران به اوایل دهه 90 بر می گردد بطوریکه طرح سالم سازی دریا از سال 1391 با هدف کاهش تلفات ناشی از غرق شدن هنگام شنا و بعلاوه ارائه خدمات تجمیعی گردشگری و نظارتهای اجتماعی در 60 نقطه از سواحل مازندرانی دریای خزر به اجرا عایدی و هر ساله این طرح از خرداد شروع می گردد و تا انتها تابستان ادامه دارد.

مازندران دارای 15 شهرستان ساحلی است که در این میان شهرستان های محمود آباد با 30 کیلومتر ساحل آزاد و بیش از 120 راه دسترسی دارای 16 طرح، بابلسر با 27 کیلومتر نوار ساحلی و 13 کیلومتر نوار ساحلی قابل شنا از شاخص ترین شهرستانهای مرکزی استان در اجرای این طرح محسوب می شوند.

تابستان سال جاری شرایط ایمن سازی سواحل دریا در مازندران به شکل و شمایل دیگری عایدیه است و اکنون می بینیم برنامه ریزی های تابستان امن در این نقاط اثر خود را گذاشته است.

ابلاغ و معرفی استاندار مازندران مبنی بر انتخاب جمعیت هلال احمر به عنوان مسئول پیشگیری از کاهش غریق در دریای خزر را میتوان سرشروع برنامه ریزی ها در این زمینه عنوان نمود. پیش از این و در سالهای قبل مسئولیت این کمیته برعهده اداره کل ورزش و جوانان بود که با تصمیم و نگاه تخصصی استاندار این مهم به هلال احمر به عنوان نهاد تخصصی در حوزه امداد و نجات سپرده شده است.

همسو با این ابلاغیه و دیگر تصمیمات مسئولان ارشد مازندران برای کاهش مقدار غریق در دریای خزر گامهای بعدی برداشته شد و از جمله این اقدام به صف شدن ناجیان غریق زودتر از موعد مقرر اجرای طرح سالم سازی دریا است بطوریکه طی سالهای اخیر ناجیان غریق از اول تیر در سواحل دریا مستقر می شدند اما این زمان به یک ماه زودتر تغییر کرد و 600 ناجی غریق از اول خرداد در سواحل مستقر شدند.

هیات نجات غریق مازندران با حمایت استانداری مازندران و فدراسیون غواصی و نجات غریق طرحی را با نام ساحل امن به انتها رسانده که به عنوان یکی از جدیدترین شیوه های پایش ساحل و دریا به کار گرفته گردد.

این طرح که به پیشنهاد هیات نجات غریق و به وسیله دانشگاه مازندران تهیه شده، تا به امروز در کشور مورد استفاده قرار نگرفته و به همین علت مازندران را به استان پیشتاز در استفاده از فناوری های نوین ارتباطی برای پایش تصویری شناگاه ها و نجات افراد در معرض غرق شدن تبدیل نموده است.

برای اجرای طرح ساحل هوشمند یک مرکز هوشمند کنترل مرکزی در بابلسر ایجاد شده و مچ بندهای هوشمند و مجهزی که در اختیار منجیان غریق قرار میگیرد متصل باشد و پایش تصویری سواحل سراسر مازندران و ارتباط مستقیم منجیان با مرکز مانیتورینگ در هنگام نجات غریق به طور رسمی شروع گردد.

تمام این بسترسازی ها برای ایجاد ساحل امن و عاری از غرق شدن و فوت افراد در مازندران انجام شد و بنا به گفته رئیس هیات نجات غریق و غواصی مازندران، این اقدامات توانسته اثرات پربار و چشمگیری داشته باشد.

نقی کریمیان اضافه نمود: از یکم خرداد تا روز دهم شهریور در مدت 103 روز حضور ناجیان غریق در سواحل دریا تعداد کل نجات یافتگان 944 نفر است که از این تعداد 721 نفر آقا و 223 نفر خانم می باشند.

وی ادامه داد : بیشترین نجات غریق از دریای خزر در مازندران مربوط به آدینه دهم شهریور است که در این روز 44 نفر از غرق شدن در دریا نجات یافتند که از این تعداد 28 نفر آقا و 16 نفر خانم بودند.

رئیس هیات نجات غریق و غواصی مازندران گفت : از این تعداد پنج نفر در بابلسر، یک نفر در محمودآباد، پنج نفر در نور، سه نفر در نوشهر، هفت نفر در چالوس و 23 نفر در عباس آباد بودند.

وی گفت: بابلسر، محمودآباد، عباس آباد و چالوس بیشترین غریق و نجات یافتگان از دریای خزر را دارند که این موضوع نیز ناشی از حضور پرشمار و بیشتر مسافران و گردشگران در این منطقه ها است.

کریمیان با تاکید بر کاهش تعداد غریق ادامه داد: بعلاوه تابستان سال جاری خوشبختانه روزهای بدون فوتی بسیار پایینی را شاهد بودیم که بخش عمده از آن مربوط به اقدامات انجام شده است.

وی اجرای طرح هوشمند سازی سواحل، ورود و برنامه ریزی استاندار مازندران در اجرای برنامه های لازم برای پیشگیری و کاهش غریق و بعلاوه آموزش ناجیان غریق و حضور هلال احمر در این موضوع را به عنوان علت اصلی این کاهش غریق و مرگ و میر در دریا برشمرد.

منبع: همگردی

به "نجات جان 944 مسافر در مازندران دستاوردی درخشان در حوزه کاهش غریق است" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "نجات جان 944 مسافر در مازندران دستاوردی درخشان در حوزه کاهش غریق است"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید