ابداع فناوری جدیدی برای دگرگونی توربین های بادی

به گزارش وبلاگ کاتالوگ، یک روش نو تماس الکتریکی دوار می تواند روش فراوری برق به وسیله توربین های بادی را به شکلی اساسی تغییر دهد تا آن ها بتوانند به مدت 30 سال بدون احتیاج به تعمیر و نگه داری یا تعویض قطعات، برق فراوری نمایند.

ابداع فناوری جدیدی برای دگرگونی توربین های بادی

محققان آزمایشگاه ملی سندیا (Sandia) نوع نوی از تماس الکتریکی چرخشی را توسعه داده اند. این فناوری که توئیست اکت (Twistact) نام دارد، احتیاج به آهنربا های گران قیمت کمیاب در توربین های بادی بزرگ را از بین می برد. سندیا اکنون آماده همکاری با صنعت انرژی برای توسعه نسل بعدی توربین های بادی است.

فناوری توئیست اکت یک رویکرد نو برای انتقال جریان الکتریکی بین یک قاب ثابت و چرخان یا بین دو مجموعه دوار با سرعت ها یا جهت های چرخشی فرق دارد. این روش برای استفاده در توربین های بادی ایده آل است.

به گفته جف کوپلو، دانشمند و مهندس پژوهشی آزمایشگاه ملی سندیا، دانشمندان این مرکز در ابتدا آغاز به پرسیدن سوالات سخت از خود کردند. وی می گوید: ما می دانستیم که اگر بتوانیم راهی برای دور زدن طول عمر محدود کنتاکت های الکتریکی چرخشی معمولی پیدا کنیم، شرایط را به کلی تغییر می دهد. زمان زیادی را صرف آنالیز این موضوع کردیم که آیا راه قابل قبول دیگری برای توسعه معماری تماس الکتریکی چرخشی وجود دارد یا خیر.

فناوری توئیست اکت چیزی است که پژوهشگران به آن دست یافته اند و یک دستگاه برای انتقال جریان الکتریکی با مقاومت بسیار کم است. این فناوری موجب بهبود پایداری و کاهش احتیاج به تعمیر و نگه داری و بعلاوه کاهش هزینه ها می گردد.

مزایای فناوری توئیست اکت (Twistact)

یکی از مجذوب کننده ترین جنبه های این فناوری، استفاده از آن در توربین های بادی عمودی است که معمولا استفاده می گردد. ابزار های نوی در انبار تجهیزات این توربین ها وجود دارد و جایگزینی موتور ها و ژنراتور های بُرِس یا حلقه کشویی می تواند بازی را تغییر دهد.

یکی از مزایای اصلی توئیست اکت، حذف کامل آهنربا های کمیاب است. این مواد دارای زنجیره تأمین آسیب پذیر هستند و هزینه های اولیه قابل توجهی دارند.

نمونه ای از مسائل زنجیره تامین این مواد در سال 2011 رخ داد، زمانی که قیمت نئودیمیم و دیسپروزیم، دو عنصر خاکی کمیاب که در ساخت چنین آهنربا هایی استفاده می شوند، به علت یک بحران بزرگ در عملکرد زنجیره تامین به شدت افزایش یافت. چنین رویدادی می تواند استفاده از توربین های بادی بزرگ را به طور کامل لغو کند.

این در حالی است که با توئیست اکت، هیچ هزینه نگه داری یا جایگزینی که در سیستم های امروزی برای فراوری انرژی بادی استفاده می گردد، وجود ندارد. فناوری توئیست اکت به دو مسئله بزرگ تخریبی می پردازد که در مجموعه های احتیاجمند به تعمیر و نگه داری، تماس لغزشی و قوس الکتریکی رایج است. این عوامل باعث کاهش عملکرد کنتاکت های الکتریکی چرخشی سنتی می شوند و منجر به چرخه عمر کوتاه تر و هزینه های نگه داری و تعویض بالا می شوند.

فناوری توئیست اکت در آزمایشگاه مورد آزمایش قرار گرفته و ثابت نموده است که در یک توربین چند مگاواتی قادر به 30 سال کارکرد و ارائه کامل خدمات بدون احتیاج به تعویض یا تعمیر است.

سندیا در حال کار بر روی فرصت هایی است که ممکن است با فراوری کنندگان ژنراتور و سایر شرکت ها و سازمان ها در صنعت انرژی های تنو پذیر داشته باشد. گروه های پژوهش و توسعه (R&D) تحت راهنمایی آزمایشگاه سندیا در حال تماس با شرکای بالقوه هستند. آن ها در حال کار برای دریافت یاری در انتقال فناوری توئیست اکت به نسل بعدی توربین های بادی مستقیم هستند.

علاوه بر این، سندیا آماده مشارکت در توسعه فناوری توئیست اکت برای کاربرد هایی مانند خودرو های الکتریکی و ژنراتور های القایی است.

وبلاگ کاتالوگ فضای مجازی دریچه فناوری

منبع: باشگاه خبرنگاران جوان

به "ابداع فناوری جدیدی برای دگرگونی توربین های بادی" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "ابداع فناوری جدیدی برای دگرگونی توربین های بادی"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید