انواع غذا با گوشت خورشتی یا تکه ای؛ جوابگوی همه سلیقه ها!
به گزارش وبلاگ کاتالوگ، گوشت در بسیاری از غذاهای محبوب ایرانی وجود دارد و در برترین خورشت های مجلسی و پرطرفدار ایران مانند خورشت قیمه و قورمه سبزی دیده می گردد. علاوه بر این دو خورشت، انواع غذا با گوشت خورشتی بسیار متنوع هستند. گوشت به عنوان منبع پروتئین شناخته می گردد و مصرف آن برای بدن لازم است.

اکنون احتمالا این سوال برای شما پیش می آید که با گوشت خورشتی چی بپزم؟ از جمله غذاهایی که با گوشت خورشتی یا تکه ای درست می شوند، می توان به لوبیا پلو، خورشت آلو اسفناج، آب گوشت، اسپاگتی با گوشت خورشتی، کباب برگ، بیف استراگانوف و… اشاره نمود. تنوع غذاهایی که با گوشت تکه ای تهیه می شوند، تا آنجا است که تمامی سلیقه ها را راضی می نماید، خواه هوادار انواع خورشت باشند یا کباب و حتی غذاهای بین المللی!
در ادامه قصد داریم به معرفی محبوب ترین انواع غذا با گوشت خورشتی بپردازیم؛ پس تا خاتمه با ما همراه باشید.
معرفی انواع غذا با گوشت خورشتی و تکه ای
در ادامه این بخش فهرستی از انواع غذا با گوشت تکه ای را معرفی نموده ایم که هر یک طعمی عالی داشته و تهیه آن ها در منزل نیز کار سخت و پیچیده ای نخواهد بود. اگر این سوال برای شما نیز پیش آمده است که با گوشت خورشتی چی درست کنم؟ ادامه این بخش را دنبال کنید.
1. آب گوشت
آبگوشت یکی از غذاهای اصیل ایرانی است که علاوه بر طعمی مجذوب نماینده، ارزش غذایی زیادی دارد. این غذا با گوشت گوسفندی ، همواره باب تبع ایرانی ها بوده و در خارج از کشور نیز در رستوران های ایرانی هواداران خاص خود را دارد. طرز تهیه آبگوشت در منطقه ها مختلف ایران به شکل های متفاوتی انجام می شود، اما مواد اصلی آن در همه جا گوشت گوسفندی چرب، لیمو عمانی، نخود و لوبیا است. به طور معمول، نحوه سرو آبگوشت در دو مرحله انجام می شود. در مرحله اول، آب غذا را جدا نموده و بر روی نان های تکه شده می ریزند. در مرحله بعدی، مواد آن شامل نخود، گوشت و لوبیا را با گوشت کوب کوبیده و با نان میل می نمایند.
2. خورشت کرفس
خورشت کرفس، یکی از انواع غذا با گوشت خورشتی است و از آن دسته غذاهایی بوده که هواداران خاص خود را دارد. کرفس یکی از سبزیجات پرخاصیت است و برای کسانی که نمی توانند کرفس خام را مصرف نمایند، این غذا جایگزین مناسبی برای بهره مندی از خواص کرفس خواهد بود. خورشت کرفس از لحاظ ظاهری شباهت زیادی به قورمه سبزی دارد؛ اما از نظر طعم، با آن فرق دارد. مواد تشکیل دهنده خورشت کرفس شامل کرفس پخته، گوشت و سبزی هایی مانند نعنا و جعفری است. برای مشاهده فیلم خورشت کرفس کلیک کنید.
3. باقالی پلو با گوشت
باقالی پلو با گوشت نسبت به خورشت کرفس غذای محبوب تری بوده و یکی از غذاهایی است که در مهمانی های ویژه سرو می شود. گوشت این غذا معمولاً از قسمت ماهیچه یا گردن گوسفند است. این غذای اعیانی، علاوه بر باقالی پلو، با برنج ساده نیز سرو می شود که در این حالت به آن چلو گوشت می گویند. با توجه به اینکه ماده اصلی در طرز تهیه باقالی پلو با گوشت ، گوشت گوسفندی است؛ از ترفندهای مختلفی برای از بین بردن بوی زهم گوشت استفاده می نمایند.
4. خورشت قیمه
خورشت قیمه از غذاهای محبوب ایرانی است و از انواع خورشت با گوشت گوسفندی محسوب می شود. قیمه در بین غذاهای ایرانی جایگاه ویژه ای دارد؛ به گونه ای که در مراسم های مذهبی نیز به عنوان نذری پخته می شود. خورشت قیمه انواع و اقسام مختلفی دارد؛ اما قیمه بادمجان یا قیمه سیب زمینی با گوشت قرمز، نسبت به دیگر انواع آن معروف تر است. البته بعضی افراد با توجه به طبع و ذائقه خود، این غذا را با مرغ و قارچ و حتی گوشت چرخ نموده نیز درست می نمایند. برای مشاهده فیلم طرز تهیه قیمه کلیک کنید.
5. قورمه سبزی
شاید بتوان گفت محبوب ترین غذای ایرانی در میان جوانان و بزرگ ترها قورمه سبزی بوده که از انواع خورشت با گوشت قرمز است. برخلاف غذاهای دیگر، طرز تهیه قورمه سبزی از ابتدا تا امروز هیچ تغییری ننموده و همانند گذشته آماده می شود. به طور مثال نحوه درست کردن آبگوشت از 100 سال پیش تا به امروز تغییرات زیادی داشته، اما تهیه قورمه سبزی بدون تغییر مانده است.
مواد اولیه این غذا یعنی انواع سبزی مانند شنبلیله و انواع حبوبات مانند لوبیا، از خواص بسیاری برخوردار هستند. جالب است بدانید که لوبیا سرشار از فیبر، کلسیم و پروتئین های گیاهی است. در واقع می توان گفت که حتی اگر کسی گوشت قورمه سبزی را نخورد، تمامی مواد مغذی را از این غذا دریافت خواهد نمود. سبزی قورمه هم با ترکیب تره، جعفری، گشنیز و اندکی شنبلیله آماده می شود. برای مشاهده فیلم طرز تهیه قورمه سبزی لطفا کلیک کنید.
6. لوبیا پلو
لوبیا پلو یکی از انواع غذا با گوشت خورشتی و برنج است که بیشتر در فصل بهار، یعنی زمان برداشت لوبیا تازه درست می شود. البته بعضی افراد لوبیا سبز را در فصل بهار تهیه نموده و آن را برای مصرف در فصول دیگر، در فریزر نگهداری می نمایند. درست است که لوبیا پلو با گوشت چرخ نموده نسبت به دیگر شیوه ها معمول تر است، اما در بعضی از منطقه ها، این غذا با گوشت تکه ای نیز پخته می شود. گفتنی است که لوبیا پلو را علاوه بر گوشت قرمز، با مرغ نیز می پزند و هواداران خاص خود را دارد.
7. خورشت آلو اسفناج
خورشت آلو اسفناج از انواع خورشت با گوشت قرمز بوده و بیشتر در مهمانی ها سرو می شود. این غذا به علت وجود آلو و بعلاوه اسفناج، از خواص بسیاری برخوردار است. اسفناج سرشار از ویتامین ها و مواد مغذی بوده که برای تقویت سیستم ایمنی بدن، سلامت پوست و مو، جلوگیری از سرطان و استحکام استخوان مفید است.
به طور معمول در طرز خورشت آلو اسفناج ، از گوشت قرمز گوساله یا گوسفند استفاده می نمایند و از انواع غذا با گوشت گوساله و برنج محسوب می شود؛ اما علاوه بر گوشت قرمز، درست کردن این غذا با مرغ یا بوقلمون نیز رایج است. این غذا بدون گوشت نیز گزینه مناسبی برای گیاهخواران محسوب می شود. سبزی موجود در خورشت آلو اسفناج، ترکیب تره و اسفناج است.
8. خوراک گوشت و سبزیجات
این غذا با گوشت قرمز یک خوراک بین المللی است که در کشورهای مختلف با سبزیجات گوناگونی درست می شود. در طرز تهیه خوراک گوشت و سبزیجات، از گوشت خورشتی یا همان گوشت تکه ای استفاده می نمایند. سبزیجات این خوراک به طور معمول شامل ترکیبی از سیب زمینی، هویج، فلفل دلمه ای یا فلفل سبز، سیر، پیاز و لوبیا سبز بوده که البته بعضی افراد در این غذا رشته نیز به کار می برند.
9. قیمه نثار مجلسی
قیمه نثار یک غذای محبوب و مجلسی ایرانی بوده که دستور پخت آن برای شهر قزوین است. این غذا بیشتر به عنوان ناهار با گوشت خورشتی سرو می شود. قیمه نثار یک غذای پلویی است و در این غذا نیز از گوشت تکه ای استفاده می نمایند. در قیمه نثار، مواد اولیه دیگری مانند خلال بادام، خلال پسته، خلال پوست پرتقال یا نارنج و زرشک نیز وجود دارد. معمولاً از زرشک و خلال پوست پرتقال برای تزیین غذا استفاده می شود. بنابراین، اگر در پی انواع غذا با گوشت خورشتی هستید، روی قیمه نثار هم حساب کنید. لطفا برای مشاهده فیلم آموزش طرز تهیه قیمه نثار کلیک کنید.
10. غذا با گوشت خورشتی در فر
برای تهیه یک غذا با گوشت خورشتی در فر، قطعات کوچک گوشت با پیاز و سبزیجات دلخواه مانند سیر، هویج و بعلاوه زعفران مخلوط می شوند. در ادامه می توان مقداری روغن یا کره هم به مواد اضافه نمود و به مدت 30 دقیقه در فر با دمای 180 درجه سانتی گراد قرار داد. اضافه نمودن ادویه هایی مانند زردچوبه و فلفل سیاه نیز باعث طعم دار شدن این غذا می شود.
11. غذا با گوشت تکه ای و برنج
برای تهیه این غذا، گوشت خورشتی را تفت داده و در آب کم، به همراه ادویه هایی همانند زردچوبه، فلفل سیاه و سیر می پزند تا به خوبی مزه دار شود. سپس برنج را آبکش نموده و گوشت را به آن اضافه می نمایند. این غذا به عنوان یکی از انواع غذا با گوشت خورشتی بسیار پرهوادار است و طعم فوق العاده ای دارد.
12. خوراک گوشت تکه ای بدون برنج
در این غذا گوشت تکه ای را به همراه سبزیجاتی مانند کرفس خرد شده، هویج خرد شده، سیب زمینی خرد شده، پیاز و… در یک ظرف مناسب ریخته و روی حرارت ملایم، به خوبی می پزند. (بهتر است که ابتدا گوشت پخته شده و سپس سبزیجات اضافه شود تا گوشت خام نماند.)
13. اسپاگتی با گوشت خورشتی
اغلب ما عادت داریم که اسپاگتی را با گوشت چرخ نموده درست کنیم، اما می توان به جای گوشت چرخ نموده، از گوشت خورشتی ریز شده هم در تهیه این غذا استفاده کرد. به این منظور، فرایند تهیه اسپاگتی مشابه چیزی است که با گوشت چرخ نموده انجام می شود، تنها باید گوشت خورشتی را تفت داده و پس از اضافه نمودن رب و ادویه ها، در آب پخت تا کاملا نرم شود. اسپاگتی با گوشت تکه ای، به عنوان یکی از انواع غذا با گوشت خورشتی در میان بچه ها نیز بسیار پرهوادار است.
14. خورشت گوشت و قارچ
در تهیه خورشت گوشت و قارچ، از گوشت تکه ای و قارچ های اسلایس شده استفاده می نمایند. در تهیه این خورشت نو خوشمزه با گوشت ، باید ابتدا گوشت سرخ شده و سپس وارد مرحله پخت شود. برای این منظور، گوشت را به همراه پیاز، تفت داده و سپس با قارچ های اسلایس شده و مقداری رب و ادویه، روی حرارت ملایم می پزند تا جا بیفتد.
15. طرز تهیه کباب برگ
طرز تهیه کباب برگ با گوشت گوسفندی، احتیاج به مهارت خاصی دارد و حتما باید گوشت را به خوبی مزه دار کرد تا کباب بوی نامطبوعی به خود نگیرد. به طور کلی، در طرز تهیه انواع کباب مزه دار کردن گوشت، نکته و کلید طلایی طبخ عالی این غذا است که باعث می شود تا کباب، خوشمزه شده و بوی خوبی داشته باشد.
16. طرز تهیه خوراک گوشت و به
خوراک به با گوشت، یکی از خوراک های خوشمزه ای است که با استفاده از گوشت تکه ای تهیه می شود. در تهیه این خوراک از گوشت، به، هویج، سیب زمینی و آلو بخارا استفاده می نمایند. ابتدا گوشت را کمی تفت داده و سپس به همراه سبزیجات خرد شده و مقداری آب در قابلمه می پزند. این غذا با گوشت گوسفند ، به عنوان یکی از انواع غذاهای با گوشت تکه ای، بسیار پرهوادار است.
17. خورشت خلال
در فهرست انواع غذا با گوشت تکه ای و برنج ، نام خورشت خلال نیز جای می گیرد. خورشت خلال یکی از خورشت های خوشمزه ای است که در آن از خلال بادام استفاده می شود. در طرز تهیه خورشت خلال با گوشت تکه ای، گوشت را به قسمت های ریز تقسیم نموده و به همراه پیاز رنده شده تفت می دهند. سپس خلال بادام را نیز تفت داده و با گوشت های سرخ شده و مقداری آب، روی حرارت ملایم می پزند.
18. تهیه خوراک گوشت و سیب زمینی
خوراک گوشت و سیب زمینی، یک غذای مقوی و خوشمزه است که می تواند مورد علاقه اغلب افراد قرار گیرد. برای تهیه این غذا، باید گوشت را در قطعات میانه خرد نموده و به همراه پیاز و سیر رنده شده در روغن تفت داد. سپس گوشت در زودپز یا یک قابلمه، روی شعله ملایم پخته می شود. زمانی که گوشت پخته شد، سیب زمینی خرد شده نیز اضافه خواهد شد. این غذا با گوشت خورشتی و سیب زمینی را می توان به همان شکل تکه ای سرو نموده یا آن را کوبیده و به فرم گوشت کوبیده درآورد.
19. کباب ترش
کباب ترش، یکی از انواع کباب های خوشمزه و محبوب و یک غذای مجلسی با گوشت است که مبدأ آن به گیلان و شهرهای شمالی ایران باز می شود. در طرز تهیه کباب ترش، گوشت را به همراه مواد اولیه ای همانند رب انار ترش، مغز گردو، سیر، پیاز، نعنا خشک و نوعی سبزی محلی به نام چوچاق طعم دار می نمایند. این کباب، طعم جالب و ترش مزه و بافت نرمی دارد. برای مشاهده فیلم طرز تهیه کباب ترش شمالی کلیک کنید.
20. پلو چکدرمه
یکی از انواع غذاهای گرگانی، پلو چکدرمه است که در تهیه آن از گوشت خورشتی استفاده می نمایند. در طرز تهیه چکدرمه، ابتدا گوشت را به همراه پیاز و روغن تفت داده و سپس با مقداری آب می پزند. پس از پخته شدن گوشت، برنج را اضافه نموده و دم می نمایند. این غذای گوشتی بسیار خوشمزه و البته مقوی است و از خوردن آن لذت می برید. برای آشنایی با طرز تهیه پلو چکدرمه کلیک کنید.
21. ساندویچ رست بیف
ساندویچ رست بیف یکی از غذاهای خوشمزه و البته خاطره انگیز است که طعم مجذوب نمایندهی دارد و یک غذای سریع با گوشت قرمز محسوب می شود. در طرز تهیه ساندویچ رست بیف ابتدا گوشت را می پزند، سپس در تابه گریل نموده و در نهایت ریش ریش می نمایند. برای تهیه سس این غذای مدرن با گوشت تکه ای نیز از آرد، شیر، خامه، قارچ و پنیر استفاده می شود و در خاتمه گوشت را به همراه سس، داخل نان باگت می ریزند.
22. کباب حسینی
یکی از دیگر انواع غذا با گوشت خورشتی ، کباب حسینی است که در طرز تهیه کباب حسینی ، باید گوشت را در مقدار های یکسان خرد نموده و با پیاز و ادویه ها طعم دار کرد. ضمناً برای سیخ کشیدن کباب ها، از سیخ چوبی استفاده می نمایند. برای این کار، پیاز قرمز، گوشت، دنبه و فلفل دلمه ای قرمز را به صورت یک در میان به سیخ کشیده و روی آتش کباب می نمایند.
23. تاس کباب
تاس کباب یکی از انواع غذاهای اصیل ایرانی است که برای درست کردن آن از ترکیب گوشت و سبزیجاتی مانند سیب زمینی، هویج، گوجه فرنگی و پیاز استفاده می نمایند. در طرز تهیه تاس کباب ، پس از آنکه گوشت پخته شد، سبزیجات را ورقه ای خرد نموده و به همراه گوشت، لایه لایه داخل قابلمه می چینند. البته بعضی افراد برای درست کردن تاس کباب، از گوشت چرخ نموده هم استفاده می نمایند؛ اما روش معمول آن، به کار بردن گوشت تکه ای است.
24. عدس پلو با گوشت خورشتی
از دیگر انواع غذا با گوشت خورشتی می توان به عدس پلو با گوشت تکه ای اشاره نمود. البته اغلب ما عادت داریم که عدس پلو را با گوشت چرخ نموده آماده کنیم، اما می توان از گوشت تکه ای نیز استفاده کرد. بدین منظور، گوشت را به همراه پیاز و ادویه ها می پزند و در هنگام سرو، کنار عدس پلو قرار می دهند.
25. کباب برگ
یکی از انواع کباب های خوشمزه ایرانی، کباب برگ است. درست کردن این غذا فوت و فن های زیادی دارد و برای داشتن کبابی نرم و طعم دار، باید این فوت و فن ها را اجرا کرد. در طرز تهیه کباب برگ، گوشت های تکه ای را می کوبند تا قطر آن ها کمتر شود و سپس با پیاز و ادویه طعم دار می نمایند. اگر زمان مورداحتیاج برای مزه دار کردن گوشت را در نظر نگیریم، کباب برگ یک غذای سریع با گوشت گوسفندی است. برای مشاهده فیلم آموزش طرز تهیه کباب برگ و آشنایی با نکات و فوت و فن های آن کلیک کنید.
26. بیف استراگانوف
از گوشت تکه ای در تهیه بعضی از غذاهای بین المللی مانند بیف استراگانوف هم استفاده می شود. این غذا روسی، طعم متفاوتی از گوشت را ارائه می دهد؛ چراکه با سسی از خامه، آرد، قارچ و شیر ترکیب می شود. شیوه خرد کردن گوشت در طرز تهیه بیف استراگانوف ، به شکل نوارهای باریک و بلند است که باید ابتدا سرخ و سپس پخته شوند.
27. خورش بامیه
با استفاده از بامیه و گوشت های تکه ای می توان یکی دیگر از انواع غذا با گوشت خورشتی را آماده کرد. بامیه گیاهی است که خواص زیادی برای بدن به همراه داشته و مصرف آن، احتمال ابتلا به بسیاری از بیماری ها را کاهش می دهد. اصالت طرز تهیه خورشت بامیه مربوط به شهرهای جنوبی ایران است و در تهیه آن علاوه بر گوشت و بامیه، از پیاز، سیر و گوجه فرنگی هم استفاده می نمایند.
28. خورش گوجه سبز
در فصل بهار که گوجه سبز به بازار می آید، می توان یکی از انواع خورشت های مجذوب نماینده و ترش مزه را تهیه کرد. گوشت مورد استفاده در تهیه خورشت گوجه سبز، معمولا گوشت گوسفندی بوده که به صورت تکه ای خرد می شود. برای کسانی که به غذاهای ترش مزه علاقه دارند، خورش گوجه سبز انتخاب مناسبی است و البته خواص زیادی برای بدن به همراه دارد.
29. فاهیتا گوشت
این غذا اصالت مکزیکی دارد و انتخابی عالی برای ایجاد تنوع در رژیم غذایی شما خواهد بود. برای درست کردن این غذا از گوشت گوساله استفاده می شود. گوشت را با ترکیب فلفل دلمه ای، پیاز، سیر و گشنیز خرد شده و ادویه ها داخل یک کاسه می ریزند تا طعم گوشت و سبزیجات مخلوط شود. پس از استراحت مواد، گوشت و سپس سبزیجات را سرخ نموده، با هم ترکیب می نمایند و می پزند تا غذا آماده شود.
30. شنیسل گوشت
شنیسل گوشت را می توان یک غذای مدرن با گوشت گوسفندی دانست که طعم مجذوب نمایندهی دارد. برای درست کردن این غذا گوشت را به صورت افقی نازک برش زده و کمی می کوبند تا نرم شود. در ادامه گوشت را به مدت 1 تا 2 ساعت در ادویه و آبلیمو طعم دار می نمایند. در نهایت گوشت را در ترکیب تخم مرغ و ادویه و پس از آن، آرد سوخاری می غلتانند و در روغن سرخ می نمایند. سرو شنیسل گوشت در کنار گوجه فرنگی، خیارشور و پیاز بسیار مجذوب نماینده می شود.
فهرست غذا با گوشت گوسفندی
غذاهایی که می توان با گوشت گوسفندی آماده کرد، شامل قورمه سبزی، کباب بختیاری، کباب برگ، انواع کوفته، کباب کوبیده، قیمه، کباب تابه ای، آبگوشت، خورشت کرفس ، خورشت آلو اسفناج و غیره است که بسیاری از آن ها همانند خورشت ها، از جمله غذا با گوشت گوسفندی و برنج محسوب می شوند. البته شما می توانید مطابق سلیقه خود، از گوشت گوسفندی در تهیه انواع غذاهای گوشتی بهره ببرید و این موضوع به ذائقه شما بستگی دارد.
با انواع غذا با گوشت تکه ای، سفره های متنوع تری خواهید داشت
همان طور که گفته شد، در مواد اولیه اغلب غذاهای اصیل ایرانی گوشت وجود دارد. در این مطلب انواع غذا با گوشت خورشتی و تکه ای را معرفی کردیم. اگر برای اولین بار قصد تهیه یکی از این غذاها را دارید، حتماً ابتدا فوت و فن های درست کردن آن را یاد بگیرید تا نتیجه نهایی، دلچسب تر شود. البته، شما می توانید به جای زمان گذاشتن و تهیه این غذاها در منزل، از امکان سفارش آنلاین غذا وبلاگ کاتالوگ استفاده نموده و انواع غذا با گوشت تکه ای را از برترین رستوران ها سفارش دهید. با سفارش غذای آنلاین، دیگر احتیاجی به آماده کردن غذا نبوده و می توانید غذاهای دلخواه خود را در محل آدرس تحویل بگیرید. نکته دیگر اینکه اگر می خواهید خودتان غذاهایی که با گوشت تهیه می شوند را درست کنید، می توانید به راحتی با استفاده از قصابی آنلاین وبلاگ کاتالوگ ، گوشت و محصولات پروتئینی مورد نظر خود را سفارش دهید.
شما کدام یک از انواع غذا با گوشت خورشتی و تکه ای را بیشتر دوست دارید و برای تهیه آن ها چه نکاتی را رعایت می کنید؟ لطفا نظرات و تجربیات خود را با ما و دیگر کاربران وبلاگ کاتالوگ به اشتراک بگذارید تا ما نیز از تجربه های شما استفاده کنیم.
منبع: اسنپ فود