طرز تهیه خاگینه با شیر؛ یک غذای سنتی ایرانی

به گزارش وبلاگ کاتالوگ، خاگینه با شیر یکی از دسرهای خوشمزه است که طرز تهیه بسیار راحتی دارد. این دسر مقوی و البته خوشمزه در کمتر از نیم ساعت تهیه می گردد. در طرز تهیه خاگینه با شیر از تخم مرغ و شیر، دو منبع خوب پروتئین، کلسیم و پتاسیم، به عنوان مواد اولیه اصلی استفاده می گردد. به علت ارزش غذایی بالای این غذا، از خاگینه به عنوان یک صبحانه پرانرژی برای افرادی که فعالیت های بدنی سنگین انجام می دهند به شمار میرود. در ادامه با طرز تهیه خاگینه با شیر همراه ما باشید.

طرز تهیه خاگینه با شیر؛ یک غذای سنتی ایرانی

مواد لازم برای تهیه خاگینه با شیر

  • تخم مرغ سه عدد
  • شیر کم چرب کاله خرید آنلاین نصف لیوان
  • بیکینگ پودر یک قاشق چای خوری
  • آرد یک لیوان
  • وانیل یک سوم قاشق چای خوری
  • روغن به مقدار لازم
  • نبات یا شکر 250 گرم
  • آب یک لیوان
  • گلاب یک سوم لیوان
  • زعفران به مقدار لازم

طرز تهیه خاگینه با شیر

مرحله اول

برای آغاز تهیه خاگینه با شیر، بهتر است اول سراغ آماده کردن شهد خاگینه بروید. برای این کار یک لیوان آب داخل یک قابلمه ریخته و روی حرارت قرار دهید. سپس، شکر یا نبات را اضافه کنید و آنقدر هم بزنید تا کاملا در آب حل گردد. کمی صبر کنید تا آب و شکر با حرارت به جوش بیاید.

مرحله دوم

بعد از آن که محلول آب و شکر به جوش آمد، گلاب و زعفران را به آن اضافه کنید و به آرامی آغاز به همزدن کنید. کمی صبر کنید تا شهر غلیظ گردد. توجه داشته باشید که شهد نباید بیش از حد غلیظ باشد؛ زیرا در آن صورت به مقدار کافی جذب خاگینه نمی گردد.

مرحله سوم

بعد از آماده کردن شهد خاگینه، تخم مرغ ها را داخل یک کاسه بشکنید و کمی هم بزنید تا زرده و سفیده با هم مخلوط شوند. سپس، شیر را اضافه کنید و به هم زدن ادامه دهید.

مرحله چهارم

در این مرحله آرد، بیکینگ پودر و وانیل را با هم مخلوط کنید و به محتویات داخل ظرف اضافه کنید. دقت کنید که مخلوط باید به آرامی به مواد اضافه گردد. بنابراین، مخلوط را طی چند مرحله به ظرف اضافه کنید. در حین اضافه کردن مرحله ای، همزدن را ادامه بدهید تا در نهایت، مخلوط آرد، بیکینگ پودر و وانیل به صورت یکدست در تمام قسمت ها پخش گردد.

مرحله پنجم

تابه را روی حرارت قرار دهید و کمی روغن داخل آن بریزید. کمی صبر کنید تا روغن داغ گردد. مایه خاگینه را داخل تابه ریخته و سرخ کنید. بعد از آن که یک طرف خاگینه سرخ شد و به رنگ طلایی عایدی، آن را برگردانید تا طرف دیگر هم سرخ گردد.

مرحله ششم

هنگامی که خاگینه سرخ شد، آن را بلافاصله همانطور که داغ است، داخل شهدی که آماده نموده اید قرار دهید. دقت کنید که شهد آماده شده باید خنک باشد. چند ثانیه اجازه دهید تا خاگینه درون شهد بماند. سپس، آن را خارج کنید. برای تزئین می توانید از مقداری دارچین یا به صورت سلیقه ای از پودر پسته یا تکه های خردشده انواع مغز آجیل بهره ببرید.

نکات طرز تهیه خاگینه با شیر

  • خاگینه با شیر را می توانید به صورت قاشقی هم تهیه کنید. برای این کار، یک شیرجوش را روی شعله قرار دهید. روغن را در حدی بریزید که مایه خاگینه شما داخل آن به راحتی سر بخورد. هنگام سرخ کردن یک قاشق از مواد خاگینه را داخل روغن بریزید. مایه تا زمانی روی شعله بماند که کاملا سرخ گردد و پف کند.
  • حتما آرد را طی چند مرحله داخل خاگینه بریزید تا موادتان گلوله گلوله نگردد.
  • برای اضافه کردن شهد به خاگینه حتما شهد باید خنک و خاگینه داغ باشد. در غیر این صورت، خاگینه از فرم خود خارج شده و ظاهرش خراب می گردد.
  • لیوان استفاده شده برای مقدار گیری مواد، لیوان فرانسوی دسته دار باشد.
  • برای بهتر شدن مزه خاگینه بهتر است دو ساعت قبل از سرو آن را تهیه کنید تا شهد خاگینه کاملا داخل آن نفوذ کند و شیرین تر گردد.
  • مقدار شیرینی شهد کاملا سلیقه ای است. بسته به ذائقه خودتان می توانید شیرینی خاگینه را کم یا زیاد کنید.
منبع: کتاب کاله

به "طرز تهیه خاگینه با شیر؛ یک غذای سنتی ایرانی" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه خاگینه با شیر؛ یک غذای سنتی ایرانی"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید