فوت و فن های پخت آش شله قلمکار؛ غذای دلچسب روزهای سرد زمستان
به گزارش وبلاگ کاتالوگ، خبرنگارانـ آش یکی از غذا های محبوب و سنتی ایرانی است. آش ها انواع متنوعی دارند که در نقاط مختلف کشور با روش های متفاوتی تهیه می شوند. آش غذایی پرطرفدار است که به خاطر داشتن مواد مغذی یک وعده غذایی کامل محسوب می گردد. با آغاز فصل پاییز و زمستان پخت آش در خانه رونق بیش تری پیدا می نماید؛ زیرا خوردن آش در هوای سرد گرمای مطبوعی به بدن منتقل می نماید که دلچسب است.
به گزارش وبلاگ کاتالوگ، آش شله قلمکار یکی از آش های سنتی و بسیار مشهور ایرانی است که به علت داشتن گوشت در ترکیباتش بسیار مقوی است و غذایی کامل محسوب می گردد. تهیه این آش خوشمزه و مقوی به خصوص در فصل پاییز و زمستان دلچسب تر است. در ادامه این مطلب می خواهیم با آموزش آش شله قلمکار همراه با نکات مهم و فوت و فن های مربوط به تهیه این آش به استقبال شب یلدا و آغاز فصل زمستان برویم؛ پس همراه ما باشید.
مواد لازم برای تهیه آش شله قلمکار
گوشت گردن: 200 گرم
نخود: نصف پیمانه
لوبیا چیتی: نصف پیمانه
ماش: 1 پیمانه
لوبیا چشم بلبلی: 1 پیمانه
عدس: 1 پیمانه
برنج نیم دانه: نصف پیمانه
پیاز: 1 عدد
سبزی آش (تره، جعفری، شوید، مرزه و ترخون): نیم کیلو
نمک، فلفل و زردچوبه: به مقدار لازم
پیاز داغ: 1 لیوان
نعناع داغ: به مقدار لازم
نکات مربوط به مواد اولیه
1 ـ نکات مربوط به سبزی آش
سبزی آش یکی از مهم ترین موادی است که در پخت انواع آش مورد استفاده قرار می گیرد. هرچند بسیاری از افراد تصور می نمایند که حبوبات اصلی ترین ماده به کار رفته در آش است، حقیقت این است که عطر و طعم آش عمدتاً از سبزیجات استفاده شده در آن تأمین می گردد؛ بنابراین هر چه سبزی آش شما تازه تر و خوش عطرتر باشد، غذای شما هم خوشمزه تر خواهد شد. سبزی آش شامل تره، گشنیز، جعفری و برگ اسفناج یا چغندر به مقدار مساوی است. توجه داشته باشید که سبزی آش را نباید خیلی درشت خرد کنید. برخی ها به هوای آش سبزی ها را خیلی درشت خرد می¬نمایند که درنهایت ظاهر زیبایی ندارد. سبزی آش باید کمی درشت تر از سبزی خورشت خرد گردد.
2 ـ نکات مربوط به پیاز داغ
پیاز داغ عطر و طعم بسیار خوبی به آش می دهد؛ اما نکته مهم این است که پیاز داغ باید کاملاً ریز و خشک باشد. برای داشتن یک پیاز داغ پودری و خشک پیاز را به صورت نازک برش بزنید؛ سپس در روغن فراوان که از قبل داغ شده است، سرخ کنید. به این نکته توجه داشته باشید که پیاز باید در روغن شناور باشد؛ بنابراین نباید حجم زیادی از پیاز را در یک مرحله اضافه کنید. بعد از اینکه پیاز سرخ شد، آن را روی توری قرار دهید تا روغن اضافی آن کاملاً گرفته گردد. سپس روی سینی پهن کنید. وقتی دوباره این کار را انجام دادید، پیاز های جدیدی را که سرخ نموده اید، روی پیاز داغ های قبلی نریزید؛ چون باعث روغنی شدن قبلی ها می گردد. علاوه بر این باعث می گردد که پیاز داغ حالت خمیری پیدا کند.
طرز تهیه مرحله به مرحله آش شله قلمکار
1 ـ برای آغاز کار ابتدا گوشت را همراه با پیاز، کمی فلفل و زردچوبه داخل یک قابلمه بریزید و یک لیوان آب به آن اضافه کنید. قابلمه را روی حرارت اجاق گاز بگذراید و اجازه بدهید گوشت کاملا بپزد و له گردد. بعد از پخت، استخوان را جدا و گوشت پخته را ریش ریش کنید.
2 ـ در مرحله بعد حبوبات را که از قبل خیس داده اید، به صورت جدا بپزید؛ یعنی لوبیا چیتی و نخود را با هم و عدس، ماش و لوبیا چشم بلبلی را به صورت جداگانه بپزید. برنج نیم دانه را داخل قابلمه آش بریزید و کمی نمک و آب به آن اضافه کنید و اجازه بدهید برنج نرم گردد؛ سپس حبوبات پخته را همراه با یک لیوان پیاز داغ به برنج اضافه کنید و بعد گوشت پخته را داخل قابلمه بریزید.
3 ـ حرارت اجاق گاز را کم کنید و آش را هم بزنید تا جا بیفتد و بپزد. نیازی نیست به صورت مداوم هم بزنید؛ اما فاصله بین هربار هم زدن نباید بیشتر از سه دقیقه باشد. بعد از اینکه حبوبات حدود 45 دقیقه جوشید، سبزی آش را اضافه کنید. در این مرحله اگر آب آش بیش از حد کشیده شده بود، کمی آب جوش به قابلمه اضافه کنید. نیم ساعت زمان بدهید تا سبزی بپزد؛ سپس آش شله قلمکار خوشمزه شما آماده است. حالا آش را داخل ظرف سرو بکشید و روی آن را با پیاز داغ و نعناع داغ تزیین کنید، نوش جان.
منبع: فرارو