هوش مصنوعی بلندگوی عیوب انسان است

به گزارش وبلاگ کاتالوگ، در این روزگار که تجربیات و خصوصیات ما در سیستم های هوش مصنوعی که به طور فزاینده ای در حال رواج یافتن هستند، منعکس می گردد، جای تعجب نیست که حتی ربات های گفتگوگر نیز این سوگیری ها و تعصبات را به ارث برده اند.

هوش مصنوعی بلندگوی عیوب انسان است

دانشمندان می گویند، هوش مصنوعی سوگیری ها و تعصبات انسانی را به ارث برده است و در تازهترین پژوهش تعیین شده که اضافه نمودن را برابر با بهبود می داند و مفید بودن کاهش و حذف اضافات را در نظر نمی گیرد.

به نقل از آی ای، انسان ها به خود می بالند که باهوش ترین موجودات هستند، اما آیا ما واقعا باهوش ترین هستیم؟ آیا تصمیمات و اعمال ما تا آنجا که می توانند منطقی هستند؟ قطعا نه کاملا.

ثابت شده است که انسان ها مستعد سوگیری و تعصب نسبت به چیزی یا کسی هستند. سوگیریِ تاییدی تمایل ناخودآگاه به جستجوی اطلاعات برای تأیید آن چیزی است که به آن معتقدیم و سوگیریِ خودخواهانه نیز تمایل به این است که خود را مسئول موفقیت هایمان بدانیم و در عین حال عوامل خارجی را برای شکست هایمان مقصر بدانیم. این دو نمونه از سوگیری های مشهور و رایج و به خوبی شناخته شده هستند.

بدتر کردن اوضاع در کوشش برای بهبود

سوگیریِ زبانی یکی دیگر از این موارد است که به تمایل به استفاده از عبارات و کلماتی که مجموعه ای از فرضیات را تقویت می نمایند، گفته می گردد. تحقیقات نشان می دهد که ما تمایل داریم مفهوم بهبود را بیشتر با اضافه نمودن مرتبط کنیم تا تفریق و کم کردن. این باعث می گردد که هنگام تصمیم گیری، حتی با نیت خوب، به پیچیدگی بیش از حد چیز ها تمایل پیدا کنیم.

مطالعه ای که به وسیله یک تیم تحقیقاتی بین المللی از دانشگاه های بیرمنگام، گلاسکو، پاتسدام و دانشگاه نورثامبریا در علوم شناختی صورت گرفته، بر این اساس صورت گرفته است.

دکتر بودو وینتر، دانشیار زبان شناسی شناختی در دانشگاه بیرمنگام می گوید: ما دریافتیم که این سوگیری عمیقاً در زبان انگلیسی جا افتاده است.

وی اضافه نمود: کلمه بهبود از لحاظ معنایی به جای کاهش و تفریق به کلماتی مانند اضافه نمودن و افزایش نزدیک تر است؛ بنابراین وقتی کسی در یک جلسه می گوید آیا کسی ایده ای برای بهبود این موضوع دارد؟ به طور ضمنی شامل درخواستی برای اضافه نمودن چیزی به جای تفریق چیزی است.

علاوه بر این، سوگیری زبانی اگر نادیده گرفته گردد می تواند اوضاع را بدتر کند تا اینکه آن را بهبود بخشد.

این پژوهش بعلاوه نشان می دهد که افعال تغییری مانند تعدیل کردن، تتازه نظر کردن یا زیاد کردن به طور مشابه درک می شوند.

چیزی که این پژوهش را جالب تر می نماید این است که معکوسِ این سوگیری نیز صادق است. به این معنی که واژه های مربوط به اضافه نمودن بیشتر در زمینه های بهبود یافت می شوند که نشان دهنده معکوس این سوگیری در سطوح مختلف ساختار و کاربرد زبان انگلیسی است.

هوش مصنوعی؛ بلندگوی عیوب انسان

در این روزگار که تجربیات و خصوصیات ما در سیستم های هوش مصنوعی که به طور فزاینده ای در حال رواج یافتن هستند، منعکس می گردد، جای تعجب نیست که حتی ربات های گفتگوگر نیز این سوگیری ها و تعصبات را به ارث برده اند.

مثلا وقتی از چت بات ChatGPT پرسیده شد که نظرش درباره کلمه اضافه نمودن چیست، پاسخ داد: کلمه اضافه نمودن کلمه مثبتی است. اضافه نمودنِ چیزی به چیز دیگری معمولاً آن را بهتر می نماید.

این ربات سپس نمونه هایی از این موضوع نظیر اضافه نمودن شکر به قهوه برای بهبود طعم آن و پیدا کردن دوستان تازه که ما را شادتر می نمایند، ذکر کرد.

دکتر وینتر در سرانجام گفت: سوگیریِ مثبت در کلمه اضافه نمودن در زبان انگلیسی می تواند بر تصمیمات ما تأثیر بگذارد و به این معنی است که ما مستعد اضافه کردن لایه ها و سطوح بیشتر هستیم، در حالی که در واقع ممکن است از ساده سازی و کاهش سود بیشتری ببریم.

منبع: ایسنا

منبع: فرادید

به "هوش مصنوعی بلندگوی عیوب انسان است" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "هوش مصنوعی بلندگوی عیوب انسان است"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید