روش پخت باقالی خشک و فرمولی برای زود پختن آن
به گزارش وبلاگ کاتالوگ، اقالی از خوراکی های خوشمزه و پرطرفدار فصل های پاییز و زمستان است که به خاطر محبوبیت زیادش در بیشتر مغاز ها و دکه ها سرو می گردد.
پخت باقالی خشک مثل بیرون و به قول معروف به روش بازاری ها را می توان به سادگی در منزل هم انجام داد. کافیست با دقت مراحل آموزش داده شده در این بخش ما را دنبال نموده و به یک نتیجه مطلوب برسید.
مواد لازم برای پخت باقالی خشک
برای تهیه باقالی برای 4 نفر، شما به موارد زیر احتیاج خواهید داشت
طرز پخت باقالی خشک
جهت طبخ باقالی خوشمزه، ابتدا باید باقالی ها را تمیز نموده و به دقت شسته شوند. سپس آن ها را درون یک کاسه با آبی که به مقدار کافی سرد شده است، ریخته و به مدت حداقل 6 تا 8 ساعت خیس نموده یا اگر ممکن است یک شب کامل آن ها را خیس کنید. این کار باعث می گردد که باقالی ها پف نمایند و حجیم تر شوند و در نتیجه طعم و مزه خوبی به آن ها داده می گردد.
برای پخت باقالی تازه احتیاج به جدا کردن پوست آن نیست و می توان آن را با پوست تهیه کرد. اما اگر بخواهید، می توانید پوست باقالی را با روش بلانچ کردن که در مطالب قبلی آموزش کامل داده شد، خارج کنید. در این مرحله پس از آبکشی کردن باقالی ها، آن ها را در یک قابلمه بزرگ قرار داده و به مقدار نیمی از حجم قابلمه آب اضافه می کنیم. سپس قابلمه را روی حرارت بالا قرار می دهیم. بعلاوه فلفل های تند را هم به قابلمه اضافه می کنیم.
بعد از رسیدن آب به نقطه جوش، حرارت را کمتر می کنیم و اجازه می دهیم باقالی ها به آرامی پخته شوند و طعم فلفل ها را جذب نمایند. هرچه مدت پخت باقالی بیشتر باشد، در نهایت باقالی خوشمزه تری خواهیم داشت. باقالی ها حدودا 2 تا 4 ساعت زمان لازم دارند تا کاملاً پخته شوند، اما اگر مایل باشید زمان پخت را کوتاه تر کنید، می توانید از زودپز بهره ببرید.
روش دوم پخت باقالی خشک مثل بیرون
روش بعدی برای طرز تهیه باقالی خوشمزه، مشابه روش اول است با کمی تفاوت در مواد اولیه و مراحل آماده سازی.
مواد لازم پخت باقالی برای 4 نفر
طرز تهیه باقالی خشک نعنایی
ابتدا، باقالی خشک را درون یک کاسه حاوی آب قرار داده و اجازه می دهیم به مدت یک شب خیس بخورد. پس از گذشت این زمان، باقالی خشک را آبکشی نموده و درون یک قابلمه بزرگ قرار می دهیم. در این مرحله، باید به مقدار کافی آب را به قابلمه اضافه کنیم تا تقریباً 4 انگشت بر روی سطح باقالی ها پوشیده گردد. سپس درب قابلمه را محکم بسته و قابلمه را روی حرارت زیاد قرار می دهیم تا آب درون قابلمه سریعتر آغاز به جوشیدن کند.
بعد از رسیدن آب به نقطه جوش، حرارت زیر قابلمه را کم نموده و باقالی ها را با حرارت ملایم می پزیم. زمان لازم برای پخت باقالی حدود یک تا دو ساعت است و این زمان بستگی به درجه حرارت زیر قابلمه دارد. بهتر است در طول پخت باقالی ها هر 15 دقیقه یکبار آن ها را به طور کامل هم بزنیم تا برابر و یکدست پخته شوند. پس از پخت کامل باقالی ها که به راحتی با چنگال یا چاقو نرم شده اند، باید مقداری از آب موجود در قابلمه را خالی کنیم.
حالا می بایست باقالی های پخته شده را از روی حرارت برداریم و سپس به آن ها مواد اضافی را اضافه کنیم. برای این کار ابتدا باید در یک ظرف مناسب، سرکه، فلفل سیاه و نمک را با هم مخلوط کنیم، سپس مقداری از این ترکیب را به باقالی ها اضافه نموده و همه را با هم مخلوط کنیم.
باید به دقت مقدار مواد اضافی را تنظیم کنیم که که طعم و مزه باقالی ها تغییر نکند. سپس قابلمه را بر روی حرارت قرار داده و برای حدود 5 دقیقه به آن ها اجازه می دهیم تا با مواد اضافی مخلوط شده و در طعم و مزه آن تغییر ایجاد نمایند؛ این کار باعث می گردد مزه باقالی ها بهتر گردد.
پس از گذشت 5 دقیقه، نعناع خشک را روی باقالی ها می ریزیم و آن ها را به مدت 15 دقیقه دیگر روی حرارت نگه می داریم. در نهایت، باقالی ها را از قابلمه خارج نموده و در ظرف مورد نظر بعد اضافه کردن نمک، فلفل و سرکه سرو می کنیم.
منبع: نمناک
منبع: فرارو